Vorige

Gemeente Edam-Volendam - Rijbewijs aanvragen

Het is zover, je wilt jouw rijbewijs aanvragen. Hoe regel je dat? Lees de tips en voorkom vertraging.

Afspraak maken voor het aanvragen

Rijbewijs aanvragen? Maak een afspraak met de gemeente Edam-Volendam. Dit kan vanaf 1 werkdag na het behalen van jouw rijexamen. Neem daarbij het volgende mee:

  • Jouw identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart)
  • Pasfoto
  • Geld voor het rijbewijs (prijs verschilt per gemeente)

Wat kost een rijbewijs in Edam-Volendam?

De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs zijn in elke gemeente anders. Voor meer informatie over de kosten in de gemeente Edam-Volendam bekijk je de volgende pagina:

Paspoort, ID, rijbewijs & overige Burgerzaken - Portal home - Gemeente Edam-Volendam

Hoe laat kan ik terecht?

Klik op onderstaande pagina om de actuele openingstijden te bekijken:

Openingstijden en bezoekadressen - Afspraak maken, online zaken doen, contact & openingstijden - Portal home - Gemeente Edam-Volendam

Wat moet ik weten over het aanvragen?

Het aanvragen van je eerste rijbewijs bij gemeente Edam-Volendam is eenvoudiger dan het verlengen van een rijbewijs, toch zijn er enkele belangrijke weetjes:

Levertijd rijbewijs

Je kunt je rijbewijs normaal gesproken vijf werkdagen na de aanvraag ophalen bij gemeente Edam-Volendam. Deze moet binnen drie maanden na de aanvraag opgehaald worden, anders wordt hij vernietigd.

Rijbewijs online aanvragen?

Alleen bij verlengingen kun je in sommige gemeentes online een nieuw rijbewijs aanvragen. Voor zover ons bekend doet de gemeente Edam-Volendam helaas niet mee aan de proef 'Online aanvragen rijbewijs' van het RDW, waardoor dit sowieso geen optie is.

Rijbewijs voor beginners

Zoals je misschien al weet is het eerste rijbewijs 5 jaar lang een beginnersrijbewijs. Alleen als je meedoet aan 2todrive dan is dit 7 jaar. Een beginnersrijbewijs betekent dat je strenger wordt gestraft wanneer je je niet aan de verkeersregels hebt gehouden.

Rijbewijs aanvragen?

Bezoekadres Gemeente Edam-Volendam

Burg van der Knoopdreef 1
1132 KN
VOLENDAM
Telefoonnummer: 0299-398398
Faxnummer: 0299-368024
E-mail: info@edam-volendam.nl