Vorige

Gemeente Mill en Sint Hubert - Rijbewijs aanvragen

Het is zover, je wilt jouw rijbewijs aanvragen. Hoe regel je dat? Lees de tips en voorkom vertraging.

Afspraak maken voor het aanvragen

Rijbewijs aanvragen? Maak een afspraak met de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit kan vanaf 1 werkdag na het behalen van jouw rijexamen. Neem daarbij het volgende mee:

  • Jouw identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart)
  • Pasfoto
  • Geld voor het rijbewijs (prijs verschilt per gemeente)

Wat kost een rijbewijs in Mill en Sint Hubert?

De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs zijn in elke gemeente anders. Voor meer informatie over de kosten in de gemeente Mill en Sint Hubert bekijk je de volgende pagina:

Rijbewijs

Hoe laat kan ik terecht?

Klik op onderstaande pagina om de actuele openingstijden te bekijken:

Openingstijden en contact

Wat moet ik weten over het aanvragen?

Het aanvragen van je eerste rijbewijs bij gemeente Mill en Sint Hubert is eenvoudiger dan het verlengen van een rijbewijs, toch zijn er enkele belangrijke weetjes:

Levertijd rijbewijs

Je kunt je rijbewijs normaal gesproken vijf werkdagen na de aanvraag ophalen bij gemeente Mill en Sint Hubert. Deze moet binnen drie maanden na de aanvraag opgehaald worden, anders wordt hij vernietigd.

Rijbewijs online aanvragen?

Alleen bij verlengingen kun je in sommige gemeentes online een nieuw rijbewijs aanvragen. Voor zover ons bekend doet de gemeente Mill en Sint Hubert helaas niet mee aan de proef 'Online aanvragen rijbewijs' van het RDW, waardoor dit sowieso geen optie is.

Rijbewijs voor beginners

Zoals je misschien al weet is het eerste rijbewijs 5 jaar lang een beginnersrijbewijs. Alleen als je meedoet aan 2todrive dan is dit 7 jaar. Een beginnersrijbewijs betekent dat je strenger wordt gestraft wanneer je je niet aan de verkeersregels hebt gehouden.

Rijbewijs aanvragen?

Bezoekadres Gemeente Mill en Sint Hubert

Kerkstraat 1
5451 BM
MILL
Telefoonnummer: 0485-460300
Faxnummer: 0485-454689
E-mail: info@gemeente-mill.nl