Vorige

Gemeente Zandvoort - Rijbewijs aanvragen

Het is zover, je wilt jouw rijbewijs aanvragen. Hoe regel je dat? Lees de tips en voorkom vertraging.

Afspraak maken voor het aanvragen

Rijbewijs aanvragen? Maak een afspraak met de gemeente Zandvoort. Dit kan vanaf 1 werkdag na het behalen van jouw rijexamen. Neem daarbij het volgende mee:

  • Jouw identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart)
  • Pasfoto
  • Geld voor het rijbewijs (prijs verschilt per gemeente)

Wat kost een rijbewijs in Zandvoort?

De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs zijn in elke gemeente anders. Voor meer informatie over de kosten in de gemeente Zandvoort bekijk je de volgende pagina:

Rijbewijs

Hoe laat kan ik terecht?

Klik op onderstaande pagina om de actuele openingstijden te bekijken:

Zandvoort | Zandvoort

Wat moet ik weten over het aanvragen?

Het aanvragen van je eerste rijbewijs bij gemeente Zandvoort is eenvoudiger dan het verlengen van een rijbewijs, toch zijn er enkele belangrijke weetjes:

Levertijd rijbewijs

Je kunt je rijbewijs normaal gesproken vijf werkdagen na de aanvraag ophalen bij gemeente Zandvoort. Deze moet binnen drie maanden na de aanvraag opgehaald worden, anders wordt hij vernietigd.

Rijbewijs online aanvragen?

Alleen bij verlengingen kun je in sommige gemeentes online een nieuw rijbewijs aanvragen. Voor zover ons bekend doet de gemeente Zandvoort helaas niet mee aan de proef 'Online aanvragen rijbewijs' van het RDW, waardoor dit sowieso geen optie is.

Beginnersrijbewijs

Zoals je waarschijnlijk al weet is je eerste rijbewijs een beginnersrijbewijs. Dit betekent dat je strenger wordt gestraft als je je niet aan de verkeersregels houdt. Meestal heb je 5 jaar lang een beginnersrijbewijs. Als je meedoet aan 2todrive dan is dit 7 jaar.

Rijbewijs aanvragen?

Bezoekadres Gemeente Zandvoort

Swaluestraat 2
2042 KB
ZANDVOORT
Telefoonnummer: 023-5740100
Faxnummer: 023-5713724
E-mail: info@zandvoort.nl